Si a l’entrada anterior parlàvem sobre la pujada dels preus de lloguer, a Barcelona especialment, en aquesta nova entrada analitzem el per què, com a propietari, hauries d’estar pensant en llogar el teu pis al setembre.

A nivell tant del mercat d’estudiants com professional, el setembre és un mes amb molt moviment. És quan comença el curs a les universitats i escoles de postgrau i es signen nous contractes de treball després de l’estiu. Per tant la mobilitat geogràfica obliga a molts treballadors i estudiants a buscar un nou habitatge de cara al nou curs.

Segons dades de 2016, el setembre va ser un bon mes pel mercat laboral. Malgrat ser un mes en el qual finalitzen les ocupacions estacionals d’estiu, l’atur va baixar al setembre de l’any passat en 16.906 persones, pujant l’afiliació a la Seguretat Social en 12.025 cotitzadores, degut sobretot a llocs de treball en entorns educatius o administratius.

septiembre mejor mes para alquilar piso
Si ens centrem en Barcelona, cal tenir en compte que Catalunya acull cada any a més de 11.000 estudiants espanyols o estrangers. Laboralment, també és d’esperar un descens d’atur aquest setembre si es dóna un comportament similar al de 2016 (amb un descens del -0,18%).

Si ens fixem en altres indicadors de demanda, com és el cas de les consultes per internet, podem confirmar que setembre és el millor mes per llogar. En la següent gràfica, elaborada amb l’eina Google Trends, es pot observar que el major nivell de tràfic de la paraula clau “lloguer pis Barcelona” es concentra entre finals d’agost i finals de setembre.

poner en alquiler tu piso

Per tot l’anterior, si tens un habitatge en propietat i dubtes si llogar-lo o no, et recomanem que t’animis a fer-ho la segona quinzena d’agost, amb vista a tancar el lloguer al setembre. Tingues en compte en tot cas que per això és convenient que comencis amb els tràmits al juliol i agost, posant l’habitatge a punt i realitzant les petites reformes necessàries.

I millor si fas tot això recolzant-te en una empresa que s’ocupi de tot i minimitzi els riscos que comporta aquesta activitat. Des de realitzar una valoració ajustada a mercat, buscar un inquilí de confiança, cobrir les despeses de manteniment, fins a assegurar-te la renda mensual fins i tot si el teu habitatge es queda buit o l’inquilí es retarda en el pagament. Serveis que només t’oferim a Rentuos, perquè estiguis tranquil mentre nosaltres ens ocupem de tot.